Мойсюка призначено заступником головнокомандувача ЗСУ

Євгена Мойсюка призначено заступником начальника Генерального штабу

Генерал-лейтенанта Євгена Мойсюка, звільненого вчора з посади командувача Десантно-штурмових військ, призначено заступником головнокомандувача Збройних Сил України.

Його, та новопризначених Головнокомандувача ЗС України генерал-майора Валерія Залужного і начальника Генерального штабу генерал-майора Сергія Шаптала, сьогодні Президент України Володимир Зеленський представив особовому складу Сил спеціальних операцій у Бердичеві, під час заходів з нагоди Дня Сил спеціальних операцій.

«Користуючись нагодою, я у вашій присутності також хочу окремо привітати з призначеннями та представити вам нових командирів у нашому війську. Це Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-майор Залужний Валерій Федорович, начальник Генерального штабу ЗСУ генерал-майор Шаптала Сергій Олександрович та заступник Головнокомандувача ЗСУ Мойсюк Євген Георгійович», – сказав Володимир Зеленський.

Він повідомив, що відповідні укази вже підписані.

Там же президент підписав закони «Про основи національного спротиву» та про збільшення чисельності Збройних Сил України на 11 тисяч військових.


Євген Георгійович Мойсюк, з серпня 2019 року був командувачем Десантно-штурмових військ. 5 грудня 2019 року йому було присвоєне звання генерал-лейтенанта.

До того, протягом 2018-2019 років обіймав посаду першого заступника командувача ДШВ. 5 грудня 2018 року йому було присвоєно військове звання генерал-майора. Він став першим військовиком, який починав війну на посаді комбата і отримав звання генерала.

У 2014-2018 роках – командир 81-ї аеромобільної бригади.

Ще раніше проходив службу у 25-й повітрянодесантній Дніпропетровській бригаді.

З грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту, а після повного знищення противником будівлі аеропорту – виведенням особового складу.

Мойсюка призначено заступником головнокомандувача ЗСУ

Євген Мойсюк народився 7 жовтня 1979 року у Чернівцях.

У 1996 році вступив на аеромобільний факультет Одеського інституту сухопутних військ, який закінчив у 2000 році.

У 2000-2002 роках Мойсюк служив у 25-й окремій повітрянодесантній бригаді в Болграді на посадах командира парашутно-десантного, розвідувального взводів. Далі – заступник командира розвідувально-десантної роти, командир парашутно-десантної роти 3-го батальйону. На цій посаді деякий час був в.о. начальника штабу батальйону.

У 2004-2005 роках Мойсюк вісім місяців служив в Іраку у складі 7-ї окремої механізованої бригади Збройних Сил України.

Далі – заступник командира 2-го парашутно-десантного батальйону. З цієї посади вступив до Національного університету оборони (2009-2011). Перед тим устиг взяти участь ще в одній миротворчій місії, в Косово (2008-2009).

Повернувся в бригаду вже підполковником, командиром 3-го парашутно-десантного батальйону, а в 2012-му очолив 1-й парашутно-десантний батальйон.

На цій посаді і зустрів війну на Донбасі.

У 2014 році очолив новостворену 81-у окрему аеромобільну бригаду.

У 2018-2019 років – перший заступник командувача Десантно-штурмових військ.

З серпня 2019 по липень 2021 – командувач Десантно-штурмових військ.